Siska Schippers

Oprichtster

Siska Schippers werd geboren in Amsterdam en werkte als Europees goud- en zilversmid voordat ze besloot om handgemaakte kunstharssieraden, woondecoraties en geschenken te maken onder het merk ZSISKA. Siska besloot in de jaren 90 naar Thailand te verhuizen om de gebruikte materialen verder te bestuderen. Siska begon met kunsthars te werken in een studio in Cha-Am, een klein stadje twee uur ten zuiden van Bangkok, waar ze veertien vrouwen aannam. Het duurde een aantal jaren om aan de kunsthars te wennen; het team leerde het materiaal onder de knie te krijgen met vallen en opstaan. De veertien vrouwen waarmee Siska het bedrijf begon, werken nog steeds voor ZSISKA. De meeste van hun familieleden en volwassen kinderen zijn in een later stadium bij het bedrijf gekomen.

ZSISKA is een internationaal merk geworden. De kleine studio in Cha-am maakte plaats voor een professionele sieradenfabriek dicht bij Cha-Am en heeft nu bijna 100 mensen in dienst. Siska geeft nog steeds leiding aan het ontwerpteam en blijft inspirerende en mooie sieraden maken.


follow us

ZSISKA Video -

Bedrijfsintroductie

PLAY VIDEO

HET MERK ZSISKA

Het bedrijf is gevestigd in Thailand. ZSIKA maakt gebruik van hoogwaardige materialen, vakmanschap en heeft een eigen professioneel Design team. ZSISKA sieraden zijn gemaakt van kunsthars en kunnen worden gecombineerd met andere hoogwaardige materialen zoals 24-karaats bladgoud en puur zilver. Na jaren van research met verschillende technieken vond ZSISKA een manier om kunsthars zo helder als glas en zeer licht van gewicht te maken. Deze ontwikkelde technieken resulteerden in sieraden die gemakkelijk en zeer aangenaam te dragen zijn! De creatieve flair en artistieke energie van het ZSISKA ontwerpteam voegt de perfecte finishing-touch toe aan alle ZSISKA sieraden en accessoires. De inspiratie van elke collectie is te vinden in de diversiteit van culturen, kunst, natuur, opkomende modetrends en kleuren. Sterke en elegante vrouwen dragen ZSISKA. Vrouwen die weten wat ze willen en die zich onderscheiden. Vrouwen die je opmerkt.